Vianočné trhy a Piešťany

Ahojtee 🙂 Každý asi vie, že milujem Vianoce a všetko spojené s nimi. Preto pre vás píšem oficiálne prvý vianočný článok. 🙂 Dúfam, že tých vianočných článkov stihnem ešte veľa. Tak poďme rovno na to, úvody mi moc nejdú 😀

S Lukáškom sme sa v tomto našli, pretože obaja milujeme vianočnú atmosféru a trhy, kde je milión svetielok, dobrého jedla a vôni. 🙂 Radi sa prechádzame po trhoch niekedy aj 3 hodiny. Vianoce sú pre mňa najkrajším obdobím roku, preto si vždy dávam veľmi záležať na darčekoch a dobrej vianočnej nálade. 🙂 Všetci, čo ma poznajú vedia, že si vianočné pesničky spievam už od leta 😀 Pred pár dňami sme išli s Lukášom v aute a pustila som nám klasické vianočné pesničky a ešte som mu aj do toho spievala, tak si viete predstaviť jeho radosť z môjho „super“ spevu 😀 Jednoducho Vianoce sú pre mňa vždy krásne a milujem tieto dni. 🙂 Chápete ma nie?

Tento rok sme išli na vianočné trhy už 24. novembra – na moje 19-te narodeniny a išli sme aj do kina na Grincha. Milujem vianočné filmy a rozprávky, hoci tento nový grinch nebol úplne príbehovo ako ten starý, ale bol super aj tak a nevidela som chutnejšiu postavičku ako je Grinch – je to taká malá protivná zelená guľka 😀 No ale späť k trhom. Boli naozaj krásne a v tom čase ešte nebol zhorený ten dom, o ktorom boli všade správy :/ Veľmi ma mrzelo, keď som sa dozvedela, že ten dom zhorel, kvôli blbým predavačom, ktorý si stánky nelegálne nacpali k tej starej budove, hoci nemali povolenie…  Od vtedy sme tam boli ešte raz a už tam bolo podstatne viac ľudí ako prvý raz. Dali sme si jedlo, čaj a išli sme dokúpiť ešte nejaké darčeky do auparku.

Inak máte už nakúpené všetky darčeky? :O Ja sa musím pochváliť, že už mám všetky nie len nakúpené ale aj zabalené a pripravené v obrej taške. 🙂 Už na ne iba v deň Vianoc nalepím mašle a bude všetko ako má byť. 🙂 Musím priznať, že som tento rok tie darčeky možno trochu prehnala, ale nevadí mi to, pretože rada dávam darčeky, hoci viem, že Vianoce nie sú len o tom, ale darčeky potešia vždy 🙂 Ale teraz som vlastne odbočila od témy, pretože článok o darčekoch môžem urobiť inokedy, aj keď zatiaľ neviem na aký spôsob.

Pred týždňom ma Lukáško zobral na výlet do Piešťan. Majú tam blízko chatu, tak sme tam odparkovali a išli sme do centra pešo. Tešili sme sa na vianočné trhy a prechádzku po meste. Akurát v ten deň u nás v Pezinku snežilo a tešili sme sa, že aj tam bude sneh a bude to také vianočné. No prišli sme do Piešťan a sneh tam nebol skoro žiadny. Našli sme trhy, kde bolo nepreháňam 8 stánkov, z toho 4 fungovali. Boli sme hrozne sklamaní, pretože sme tam vlastne išli hlavne kvôli nim. Keď tam Lukáško bol cca pred piatimi rokmi vravel, že tam trhy boli nádherné, a teraz bol tiež prekvapený, že čo to je. Kúpili sme si oblátky a išli domov pomaly. Samozrejme sme sa tam prešli, no neboli sme tam celý deň ako sme plánovali. Z Piešťan sme sa teda presunuli do Bratislavy na trhy a odtiaľ sme ešte išli do Auparku, kde som nakúpila všetky chýbajúce darčeky a balenia. 🙂 Ale Piešťany sú inak naozaj krásne, len sme boli šokovaní, že tam tie trhy tento rok neboli nič moc. Ale na prechádzku je to krásne mesto. 🙂 Na tom kúpeľnom ostrove sú malé rybníčky v ktorých je horúca voda, z ktorej sa v zime parí. Bolo to naozaj krásne.

Tak to by bolo asi všetko na dnešný článok. Dúfam, že sa vám páčil, ak áno, nezabudnite okomentovať a napíšte aké vianočné články by ste chceli. 🙂 Nika

 

You may also like

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

code