2. trip of the summer – Jazero Neusiedler

Ahoj! Všetci asi poznáme ten pocit, keď vidíme neskutočne pekné miesto na fotke a chceme tam ísť. Ešte lepšie je to, že to vlastne nie je ďaleko od nás, ale aj tak sa tam dostaneme až o pár rokov, pretože vždy na to zabudneme alebo proste „nemáme čas“ 😀 V dnešnom článku vám ukážem krásne miesto v Rakúsku, na ktoré som ja osobne chcela ísť už asi 3 roky.

Vždy som tento krásny maják videla na fotkách blogeriek a fotografov a vedela som, že tam musím ísť aj ja. Výlet bol z časti aj pracovný – týkal sa blogu, takže sme mali o dôvod viac aby sme tam s maminou konečne išli pozrieť. Najprv vám asi vysvetlím to slovo „pracovný“. Asi ste si aj na mojom instagrame všimli, že som pridávala veľa fotiek s Coca-Cola a bolo to preto, že som bola ich influencer na ich letnú súťaž. Volá sa to Letosnov. A keďže som bola ich influencer, bola moja povinnosť mať pekné fotky, takže som si hneď spomenula na tento maják a vedela som, že chcem ísť fotiť tam. 🙂 Moje „poslanie“ s Coca-Cola už skončilo, ale vy sa stále môžete zapájať do ich súťaže. 🙂

No a teraz späť k tej časti výletu. S maminou sme sa snažili vyhodnotiť, že kedy bude najlepšie slnko, ale keďže nie sme ani jedna nejaká super múdra v tom, ako sa točí slnko, pravdaže sme to odhadli úplne zle a naopak 😀 Zbalili sme si všetky potrebné veci a išli sme tam. Po ceste sme sa zastavili ešte v Parndorfe pozrieť na zľavy v Nike a Vans, ale bola som veľmi sklamaná. Zľavy síce mali, ale nemali žiadne pekné topánky, ktoré by som chcela. Tak som si aspoň dala typický rakúsky praclík, ktorý bol mimochodom úplne božský a mäkký a išli sme smer jazero Neusiedler. Cesta tam trvala asi 2 hodiny, možno hodinu a pol. Bolo to tam krásne. Ako keby ste prišli k moru. Bola tam pláž a ľudí ako mravcov.

Mohli ste tam plávať, robiť rôzne vodné športy, opaľovať sa a dokonca tam bola aj plavba loďou. Bolo tam toho veľa na výber. Okrem týchto činností tam bolo aj tisíc kaviarni. Išli sme teda k majáku a hádajte čo. Pravdaže to slnko bolo úplne zle. Nemohli sme teda fotiť tak, aby za mnou bol vidieť maják, lebo slniečko si veselo svietilo a bola by som tmavá a ešte k tomu tam pekelne fúkalo, takže moje vlasy boli úúúplne nadšené. 😀

Pofotila som tam aj maminu a máme odtiaľ myslím že aj celkom pekné fotky. Bolo to tam naozaj moc krásne! Ak bývate blízko pri hraniciach s Rakúskom ako ja, určite sa tam bežte pozrieť, len si dobre nájdite na mape kade sa tam ide, aby ste išli z dobrej strany. 🙂 To jazero je totiž obrovské. A iba taká info, to jazero je dokonca slané. Nie tak ako more, ale je. Takže ak tento rok nejdete k moru, toto môže byť alternatíva.

Pri tom fotení na nás asi aj veľa ľudí pozeralo, pretože sme sa tam stále premávali s fľaškami od Coca-Cola 😀 Muselo to byť komické, ale nevadí, vtedy som si nikoho nevšímala ale museli mať z nás srandu. Hlavne v tých chvíľach, keď som s rozprašovačom striekala vodu na fľašku, aby vyzerala, že je zarosená. 😀 Ale čo by som neurobila pre fotku, že?

Po fotení sme si s maminou sadli na lavičku k jazeru a smiali sa tiež na ľuďoch, ktorí sa fotili. 😀 Trochu sme pokecali a bolo nám dobre. 🙂 Milujem letné výlety a celkovo výlety. V mobile mám normálne v poznámkach poznačené miesta, na ktoré chcem cez leto ísť, aby som náhodou nezabudla. 😀 Máte to tak aj vy?

Bolo to tam krásne a majáčik bol čarovný, aj keď bol menší ako som si predstavovala. Bol to taký malý pinďo. 😀 Ale fakt ak tam pôjdete, neoľutujete. 🙂 Po zvyšok leta vám sem budem dávať moje rôzne výlety, na ktoré som išla a budete to mať aj ako inšpiráciu.

Dúfam, že sa vám článok páčil. Ak áno, určite nezabudnite okomentovať a napíšte aj vy, či tak milujete výlety a kde ste cez toto leto už boli. 🙂 Po prípade ak ste boli tiež na tomto majáku, napíšte ako sa vám tam páčilo. Prajem vám krásny zvyšok večera. Vaša Nika

You may also like

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

code