Danubiana – Modern art gallery

image6 (11)Ahojtee! V sobotu som bola s maminou, frajerom a tetou s jej synmi pozrieť do galérie moderného umenia Danubiana. Je to pri Čunove, to je areál vodných športov. 🙂 Vôbec som si to nevedela predstaviť, že ako to tam vlastne bude vyzerať, ale bolo to super!

Nebudem vám ani hovoriť, že ktoré dielo kto namaľoval, pretože to neviem. 😀 Niektoré obrazy tam boli naozaj super, ale na niektoré sme tak pozerali a hovorili si, že také veci sme kreslili keď sme chodili do škôlky. Napríklad plátno v ktorom bola vystrihnutá diera a to bolo akože dielo. 😀 Ale vážne, niektoré z tých diel sme kreslili ako malí a nepokladali sme to za umenie. Kto vie, kebyže vyhrabeme nejaké tie obrázky zo škôlky, možno by sme ich predali za pár tisíc.

image7 (8)Celá galeréria sa niesla vo veľmi modernom duchu. Bolo to tam naozaj veľmi krásne. Dokonca aj môjmu frajerovi sa tam páčilo a to už je čo povedať. Bolo tam veľmi veľa tých miestností s obrazmi a boli tam rôzny umelci. Neboli tam ale iba obrazy, nachádzali sa tam aj sochy. Vieme, že nikto nie je rovnaký a preto tam boli ukázané aj rôzne typy umenia. Každý pokladá za umenie niečo iné. 🙂

image4 (39)Veľmi ma bavilo prechádzať sa medzi tými všetkými obrazmi. Niektoré som obdivovala a niektoré zas naopak nechápala. Ale aj tak som bola úplne uchvátená tými priestormi galérie. 😀

image1 (60)Videli sme tam taktiež aj rady malých tučnučkých bábätiek, okolo ktorých boli postavené zrkadlá a tak to pôsobilo ako keby ich tam bolo nekonečno veľa.

image6 (12)Niektoré plátna tam boli naozaj obrovské! Pripadala som si pri nich ako nejaký trpaslík.

image8 (2)Bol tam aj umelec, ktorý mal zrejme rád chudé a vysoké, farebné postavičky. 😀 Boli docela vtipné.

image3 (47)Keďže sme sa nachádzali pri Dunaji, veľmi tam fúkalo a to ešte viac ako normálne. Ale bolo tam krásne aj keď bola zima.

image4 (38)Ale iba jediný obraz sa mi tam páčil najviac. Boli to dve ženy a veľmi ma na ňom zaujali tie dokonalé ťahy štetcom. Prišlo mi to neskutočne precízne a preto som sa naňho docela dlho aj pozerala.

image1 (61)Dnešné čítanie máte trochu kratšie, pretože si myslím, že aj keď by som vám to chcela opísať viac, radšej si tie obrazy pozrite aspoň takto cez fotky. 🙂 A ak máte radi moderné umenie, určite navštívte túto krásnu galériu. Výstavy sa tam stále menia a vždy tam nájdete niečo iné. Volá sa to teda Danubiana (po rozkliknutí sa dostanete na ich stránku) a je to kúsok za Bratislavou. 🙂 Určite to tam navštívte!

image2 (54)Tak dúfam, že sa vám tento článok páčil a užili ste si túto galériu aspoň cez fotky. 🙂 Určite mi napíšte do komentu, že či sa vám článok páčil a či ste tam tiež boli. 🙂 Prajem vám krásny zvyšok večera. <3

image3 (48)

image2 (55)

image5 (27)

image7 (7)

image8 (1)

image5 (26)

You may also like

2 komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

code