Chocolate muffins with white chocolate

Processed with VSCO with hb1 presetAhojtee! Po dlhšej dobe tu je opäť recept. Budú to teda čokoládové muffiny s kúskami bielej čokolády. 🙂 Tento recept som si viac-menej vymyslela, pretože som už iba potrebné ingrediencie pridala do klasického muffinového receptu.

Budete potrebovať:

  1. 4oog polohrubej múky
  2. 1 prášok do pečiva
  3. čl sódy bikarbóny
  4. 2 vajcia
  5. 7 pl rastlinného oleja
  6. mlieko (podľa potreby, aby to nebolo ani riedke ani moc husté)
  7. 150g práškového cukru
  8. 200 g bielej čokolády
  9. holandské kakao

Postup: Všetky tieto ingrediencie zmiešame vo veľkej mise okrem bielej čokolády. Pri miešaní mixérom pridávame mlieko podľa potreby, aby to nebolo ani moc husté a ani moc riedke. Potom, keď je všetko už premiešané pridáme do cesta holandské kakao a znova premiešame, aby to malo hnedú farbu. Nakrájame si bielu čokoládu na malé kúsky a pridáme do cesta. Na plech si rozložíme košíčky na muffiny a zmes do nej rozdelíme.  Cesto dávame asi do polovičky košíčkov. Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme asi 15-20 minút. Musíme ich kontrolovať. Keď sa nám budú zdať hotové, pichneme do nich špáradlom a ak sa cesto nenalepí, sú hotové. Nezľaknite sa, pretože tá roztopená čokoláda sa na to špáradlo lepiť bude.  Muffiny necháme vychladnúť a môžeme papať. 🙂

 

Tak dúfam, že sa vám recept páčil a ak sa ho rozhodnete vyskúšať, nezabudnite to odfotiť a označiť ma na tej fotke. 🙂 Na instagrame som „daywithnika“ alebo použite hashtag „eatfreshwithnika“ . 🙂 Prajem vám krásny zvyšok večera. Vaša Nika.

Processed with VSCO with hb1 preset

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

code