My skin care – tips for smooth skin

Processed with VSCO with hb1 presetAhojte! Práve je obdobie, keď je pokožka suchá a svrbí, a preto ma napadlo napísať článok o tom, ako sa starám o svoju pleť či už na tvári alebo na tele. Našla som si rutinu, vďaka ktorej dokážem tomu svrbeniu zabrániť a moja pleť je hebká. Najprv vám predstavím tieto produkty, ktoré stále používam a potom vám opíšem moju dennú rutinu. 🙂

V zime mi kožná odporučila ten najlepší krém na tvár, aký som kedy mala. Cez zimu hlavne mávam problém s veľmi suchou pleťou a príde to vždy až do takého štádia, že sa mi spravia na tvári až červené fľaky a vyzerá to naozaj zle. Takže som naozaj veľmi rada, že som ten krém objavila. Hneď mi tie fľaky vyliečil a moja pleť je hebká. Volá sa La roche posay a je to na veľmi suchú pleť. Takže ak trpíte tým čo ja, určite ho skúste!

Processed with VSCO with hb1 presetMojim najnovším produktom je kávovy scrub od Mark scrub. Je to naozaj super vec, pretože je prírodný a naozaj to pomáha. Dávam si ho na tvár a už som si ho v sprche dala aj na telo a naozaj som mala až príliš hebkú pleť. Ak váhate, či si ho máte kúpiť alebo nie, určite kupujte a neváhajte. 🙂 Majú tam naozaj veľa aróm na výber.

Processed with VSCO with hb1 presetA poslednou vecou je maska na tvár. Teraz používam masky z Lidlu a mám pocit, že naozaj pomáhajú. No ak máte suchú a citlivú pleť ako ja, dávajte si pozor na zloženie. Pretože najprv som si kúpila masku na normálnu pleť a veľmi ma z toho pálila tvár a bola začervenaná. Potom som tam ale objavila na suchú pleť a je super! Dnes som ju aj vyskúšala.

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset


Moja denná rutina spočíva iba v pár krokoch.

  1. Ráno si VŽDY umyjem tvár studenou vodou. Možno si hovoríte, že prečo studenou, keď to sa nemá. No teplá voda moju pleť ešte viac vysušuje. Pekne ma to  preberie a milujem pocit čistej tváre.
  2. Potom ako si tvár umyjem a usuším, si na ňu dám ten môj krém. Dám si iba pár ďobiek po tvári a rovnomerne rozotriem, hlavne po suchých miestach.
  3. Po škole si väčšinou tiež umyjem tvár a natriem krémom, pretože vždy po škole mám pocit, že mám pleť špinavú.
  4. Sprchujem sa vždy večer a jedine so studenou vodou. Ako som už hovorila, teplá voda moju pleť vysušuje a potom ma svrbí. Telo si umývam jedine gélom, ktorý je šetrný k pokožke a hlavne si ho nedávam všade. Iba na potrebné miesta.
  5. A raz za týždeň si dávam scrub na tvár a telo, poprípade zvolím masku na tvár.

Moja rutina nie je vôbec zložitá a zaručí vám pocit bez svrbenia a suchej pokožky. 🙂 Možno ste sa aj niečo nové dozvedeli. A ak máte tiež suchú pleť, skúste tieto moje tipy, teda moju rutinu a snáď vám tiež pomôže.

Dúfam, že sa vám článok páčil. Napíšte mi do komentáru, aký typ pleti máte vy a akú rutinu máte. Som zvedavá, možno sa zase niečo nové dozviem aj ja. 🙂 Prajem vám krásny zvyšok večera. Vaša Nika.

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

code