Tous jewellery – Did you know?

TOUS_US-EN_About-Tous_Mobile_1200W_1Ahojtee! V dnešnom článku vám poviem pár zaujímavostí o šperkoch Tous a o tom, ako sa celý svet zbláznil zo zlatého macíka. 🙂 Predpokladám, že ak si kupujete niečo značkové, málo kto si prečíta aj niečo o samotnej značke. A toto je môj dnešný cieľ. 

Táto značka bola založená už v roku 1920 Salvadorom Tous Blavim, ktorý si pôvodne iba v Barcelone otvoril obchodík s opravou hodiniek. V roku 1965 sa oženil s Rosou Oriol, ktorá si neskôr otvorila malý šperkový ateliér a začala robiť šperky tak, aby boli osobné. No a konečne v roku 1985 vznikol zlatý macík – teda ich ikona. 🙂 K Rose sa pridali aj jej 4 dcéry, ktoré sa taktiež zapojili do rodinného biznisu. V roku 1989 sa tak v Barcelone otvoril úplne prvý obchodník Tous a bol od začiatku veľkým hitom! 31ZFBtvw5dL._UY395_

A čo Rosu inšpirovalo k tomu, aby sa ich ikonou stal zlatý macík? Budem ju teraz citovať (len to preložím) „Na jednom z mojich výletov som vo výklade videla macíka, ktorý mi priniesol spomienky na detstvo. Tak prečo neurobiť jedného zlatého? Je vždy použitý vo všetkých kúskoch“ a ešte tam hovorí o tom, ako je vďačná za to, ako ďaleko sa dostali vďaka tomu medvedíkovi :). Musím uznať, že je to ten najkrajší symbol značky, aký som kedy videla. A najkrajšie na tom je to, že to je naozaj osobné.

foto3_About_TousOkrem nádherných šperkov Tous vyrábajú aj kabelky, parfémy, hodinky, okuliare a pravdaže doplnky a ešte majú aj sekciu „baby tous“ :).

Relojes3

Kids1

Gafas1

Fragancia3

Bolso1

Tous dáva veľký dôraz na zdroje, z ktorých vyrábajú. Dávajú pozor na to, aby nákupom diamantov neporušovali žiadne ľudské práva alebo aby nevznikali žiadne konflikty. 🙂 Povedala by som, že Tous je výnimočná značka hlavne tým, že skutočne načúvajú svojim zákazníkom a kladú dôraz na to, čo ich zaujíma a čo chcú. Získali si dôveru svojich zákazníkov a stále sa snažia inovovať svoje dizajny, no bez toho, aby ich výrobky stratili svoju podstatu. Najviac sa mi páči, že aj keď je ich značka už skutočne celosvetovo známa, stále majú svoje ciele, ktoré ich posúvajú ešte ďalej až za hranice. 🙂 A myslím, že to je to najdôležitejšie. A verím, že ich ciele byť ešte viac známy celosvetovo sa veľmi rýchlo splnia.  A toto je tím zakladateľov  Tous alebo teda celá rodina. 🙂

foto3_About_Tous (1)Musím priznať, že bohužiaľ od Tous ešte nič nemám, no snáď to raz napravím, pretože tak krásne no jednoduché šperky som ešte nevidela. Sú tak prepracované a milé! A keď som si prečítala celú históriu Tous, je mi táto značka ešte viac sympatická, ako keď som o nich vlastne nič nevedela. Dalo mi to úplne iný pohľad na to, ako sa dajú kvalitne a osobne vyrábať šperky a doplnky. Všetko je veľmi elegantné a svoju podstatu si krásne držia aj po toľkých rokoch na trhu. A ak od nich taktiež ešte nič nemáte, popozerajte si ich nádherné produkty, z ktorých nemám slov. 🙂  – www.tous.com – .
Tak dúfam, že sa vám článok páčil a dozvedeli ste sa aj pár zaujímavostí o tejto prekrásnej značke. 🙂 Ak od nich niečo máte, určite napíšte dole do komentáru. Prajem vám krásny zvyšok nedele. Vaša Nika.

TOUS_US-EN_na-bolsos_Desktop_dcha_1200WFotky som použila zo stránky www.tous.com .

 

You may also like

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

code