Moja stužková

Ahojte 🙂 Prednedávnom mi prišli už fotky zo stužkovej a sľúbila som vám, že vám urobím článok o tomto dni. 🙂 Poviem vám moje pocity a možno aj predstavy, ktoré som o tomto večeri mala a neboli až tak reálne ako v mojich snoch z detstva. 

Začnem asi prvým sklamaním. Poznáte ten pocit, keď niektoré dievčatá vyzerajú úžasne aj na momentkách? Toto môj prípad rozhodne nie je 😀 Možno raz urobím článok o najhorších momentkách zo stužkovej. No každopádne som sa do tohto článku snažila vybrať tie, na ktorých vyzerám ako-tak dobre.

Stužkovú sme mali v piatok v Slovenskom Grobe, kde sme sa stretávali o štvrtej poobede nacvičiť všetko, pretože sme to nikdy pred tým celé neskúšali (asi si viete predstaviť ten zmätok). Ráno som si dala masku na tvár, pretože som bola už dosť nervózna. Topánky ma extrémne tlačili, pretože som si kúpila o číslo menšie v presvedčení, že budú akurát. Na obed som išla do sprchy a začala som sa sama maľovať. Áno, maľovala som sa sama a myslím, že mi to dosť dobre vyšlo. 🙂 Bola som na seba naozaj hrdá. Keď som už bola pripravená o tretej ma čakala kaderníčka a samozrejme som si ten účes nebola nikde dať vyskúšať. Takže to dopadlo tak, že tá kaderníčka bola na toľko neschopná, že nie len že som mala po celej hlave plešinky, ale vlny mi po hodine spadli… 😀 Takže vlasy boli za mňa hotová katastrofa, no nič som už nemohla hovoriť. (plešinky som mala z toho, ako silno mi sťahovala taký vrkoč, ktorý mi šiel okolo hlavy z predných vlasov). Na nechty som bola ešte skorej v ten týždeň v G-bar Bratislava a tie nechty vám musím povedať, že boli nádherné naozaj. No a myslím, že to je všetko čo sa týka piatkovej prípravy. Šaty som si len dala do ruky a Lukáš ma odviezol do tej haly, kde sa to konalo s tým, že on a mamina prišli až o 19:00 ako všetci rodičia.  (Fotka z môjho maľovania aj so super ksichtom:D)

Celý nácvik bol vcelku srandovný, keďže sme v ten deň nacvičovali celý nástup a priebeh stužkovej prvý krát. No ubehlo to dosť rýchlo a prišiel čas sa prezliecť a dať trochu dokopy pred tým, ako mali prísť hostia. (určite na tisíc vecí zabudnem inak). Lukáška a maminu som usadila k stolu a začal nástup. V tých lodičkách som vydržala až do prípitku a potom som si ich vyzula, pretože sa to už nedalo vydržať. Celé nohy ma neskutočne boleli a bolo mi v tej chvíli úplne jedno, že som tancovala slávnostný tanec s maminou bosá. 😀 Bola som rebel… ale bolo to dosť oslobodzujúce pozerať sa na ostatné spolužiačky ako trpeli a ja som na to kašlala a vzdala to v správnom čase. Chodila som už iba bosá a neskôr som si obula Vansy. No nie som lodičkové dievča, nebudeme si klamať. Miestami to bolo naozaj pekné, napríklad to stužkovanie alebo príhovory, no miestami aj dosť nudné, napríklad pri nekonečnej študentskej hymne, ktorá nechcela skončiť. 😀 (nebudeme si klamať, na momentkách sa naozaj neviem tváriť normálne, hlavne keď ma tlačili topánky)

Inak musím povedať, že so šatami som bola naozaj strašne spokojná. Kupovala som si ich v Party21 v petržálke. No a po tomto „procese“ bola večera a fotenie s rodičmi. Večera bola super, veď jedlo je vždy dobré. Po večeri začali programy, ktoré som bohužiaľ moderovala ja a kto ma pozná, vie, že keď som nervózna trochu kokcem a vymýšľam si veci z hlavy. Samozrejme som mala papier pri sebe, kde som mala všetko napísané, ale moje oči sa na to nechceli pozrieť a hlava hovorila čo chcela. 😀 Bola to ale nakoniec sranda a programy dopadli dobre. Po tomto nasledovala tombola a voľná zábava. Musím povedať, že „dídžej“ bol naozaj príšerný a hral tie najhoršie pesničky, aké som kedy počula. Zhodli sme sa tak všetci aj s učiteľmi, bol naozaj zlý. 😀 No ale zatancovali sme si tak či tak, aj s maminou aj s Lukáškom. 🙂

Po jedenástej bol nočný pochod, kde sme vlastne prichádzali ako pri nástupe, ale so sviečkami, ktoré sme potom ukladali na svietnik a neskôr bola prezentácia a rozdávanie tortičiek s menami. Tortičky boli naozaj krásne a piekla ich moja spolužiačka Viki s maminou. 🙂 Celý tento večer ubehol veľmi rýchlo a musím priznať, že aj keď bol naozaj pekný, predstavovala som si ho úplne inak. Mamina odišla o 12 a ja s Lukášom sme tam boli do 1 a odišli sme tiež.

Inak na niektorých fotkách vyzerám byť naozaj malá, ale to asi aj preto, že som už mala vyzuté 12 cm lodičky 😀 Tak to bola moja stužková. Bola fajn, ale mohla byť aj lepšia určite, ale spomienky sú pekné a o pár rokov sa na niektorých veciach zasmejem. 🙂 Verím, že sa vám článok páčil a ak máte nejaké otázky pokojne píšte do komentárov alebo do správ na instagrame.

Ak sa vám článok páčil nezabudnite okomentovať a napíšte, či ste už tiež mali stužkovú a či splnila vaše očakávania. 🙂 Nika


(Môj Lukáško chce ostať inkognito 😀 )

 

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

code