Bratislavský Majáles 2016

image1 (8)

Ahooj!  Boli ste aj vy na Bratislavskom Majálese? Ak nie alebo kľudne ak aj áno, porozprávam vám moje zážitky z pohľadu brigádnika.

Väčšinou som bývala na takýchto akciách ako návštevník, teda chodila som po koncertoch alebo som chodila pozerať, že aké sú tam stánky a podobne. Ale teraz som prvý krát bola brigádnik. A preto sa chcem s vami podeliť o moje zážitky, tak trochu z iného uhlu.

Na majálese som bola s maminou a frajerom a mali sme tam stánok. Vlastne ja a frajer sme boli brigádnici u mojej maminy. Celé to začalo vo štvrtok, keď sme tam prišli už o druheja začali sme si všetko pripravovať pre návštevníkov, ktorí začali prichádzať o štvrtej. Boli sme v takom veľkom stane, ale nebolo to teda nič moc. V stane bol po chvíli vydýchaný vzduch a bolo tam hrozné teplo. A najhoršie na štvrtku bolo asi to, že sa nám do stanu dostali dva obrovské sršne. Pravdaže ja, nebojácne dievča som hneď chytila hysterický záchvat, pretože ja keď sa niečoho bojím, tak to naozaj stojí za to 😀 Inač keď sme pri tých fóbiách, môžem o tom niekedy napísať článok ak by ste chceli, to mi potom napíšte to komentu.

Teraz sa presuniem k trochu zaujímavejšej veci a to je jedlo! Ako správny milovník jedla som to tam s frajerom bola dopodrobna preskúmať a ochutnali sme toho čo najviac 😀 Mali sme podpecník, neviem či ste ho už niekedy jedli, je to ako veľký posúch s bryndzou a slaninou a je to úplne bombastické! Potom sme si tam dali domáce wafle, bol tam aj stánok s ovocím, takže som pravdaže neodolala a musela som si kúpiť hrášok a jahody. A na koniec majálesu, teda v sobotu sme si vystáli ešte ako tak slušnú radu na hod-dog zo stánku ktorý mal úplne úžasné meno a to, NY Corner.

V sobotu to už od takej 18.00 začalo byť kritické, pretože ľudia sa tam nazbierali a už sa ani nedalo ísť na záchod, pretože by som čakala v rade asi 20 minút. Keď sme pri tých záchodoch. Neboli to obyčajné butky, boli to kadibutky 😀 Vo štvrtok a piatok to bolo super, lebo tam nebolo veľa ľudí, takže sa všade dalo v pohode dostať, ale v sobotu už sa ani nedalo prechádzať cez ľudí, nehovorím o tom že som musela asi 8 hodín vydržať bez záchodu 😀 Ale bola to sranda.

Čo sa týka areálu majálesu. S frajerom sme objavili takú ako keby plošinu lode, tak sme sa tam stále chodili prechádzať a pozerať na Dunaj a neskôr aj na západ slnka. Bolo to tam naozaj krásne, aj tá atmosféra. Ďalej čo sa týka rozmiestnenia stánkov, bolo to hrozné, podľa mňa také trochu rozhádzané. Ale tak ja som perfekcionista, takže odo mňa sa dá čakať, že potrebujem mať všetko pekne zoradené. Kapely, čo som iba počula zo stanu boli docela fajn, ale aj tak som nebola na ani jednom koncerte, takže to je úplne jedno.

A moje zážitky?  Chodili sme kupovať mamine kávu do takého stánku maličkého a bola tam taká teta, nebudem hnusná, ale musím vám ju opísať! Bola blonďavá, výstrih taký, že jej kludne mohlo všetko vypadnúť 😀 no proste, nevadí, ale ide o to, že sa jej neskutočne zapáčilo moje obočie 😀 A preto nám neskôr aj dala zľavu na kávu. Ďalší taký trochu škodoradostný zážitok bol, že v našom stane bola taká jama, bola tam normálne tráva, ale bola nasprejovaná na oranžovo, aby si ju ľudia všimli a nespadli do nej, pravdaže tá jama nebola vôbec hlboká, išlo iba o to aby vám do nej nespadla noha. Tak sme mali s frajerom srandu, pretože sme pozorovali ako do nej ľudia pomaly padajú jeden za druhým 😀 Neskôr tam ale prišiel taký malý chlapec asi 4-ročný, ktorý sa do nej dobrovoľne ubytoval a keď hovorím ubytoval, tak si do nej ľahol a všetci okolo neho chodili a jemu to bolo úplne jedno 😀

No, ale už musím skončiť s písaním, lebo sa nikdy nedočítate konca 😀 Je možné, že ma za chvíľu ešte niečo napadne,  čo by som chcela napísať, ale už to musím nehať takto, lebo už je to moc dlhé.

Dúfam, že sa vám môj článok páčil a určite mi nezabudnite napísať do komentu, či chcete ten článok o mojich fóbiách. A určite napíšte do kometu aj vaše stručné zážitky z majálesu alebo, že či ste tam boli alebo, že či sa vám článok páčil, za to by som bola moc vďačná!!! 🙂
image1 (7)

image4 (3)

image2 (7)      image3 (3)

image5 (3)

image3 (4)

 

 

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

code