Saturday fresh morning – Burza starožitností


image4 (42)Ahojtee! V dnešnom článku budem písať o burze starožitností, ktorú som v sobotu ráno navštívila s mojim frajerom a maminou. 🙂 Ak ste ešte nikdy neboli na takejto burze, možno sa niečo dozviete a pôjdete tam pozrieť aj vy. 

V sobotu ráno sme teda išli pozrieť na burzu starožitností na Červenom kameni. Je to hrad za Modrou. Síce neviem ako často to tam býva, ale viem že to býva od rána do nejako jednej poobede. Ak chcete vedieť detaily, že kedy sa napríklad bude konať ďalšia burza, navštívte ich stránku. 🙂 Ja „ranné vtáča“ som bola úplne nadšená, že som musela vstávať tak skoro, aj keď 9 hodín ráno vlastne nie je tak skoro. 😀 Tak sme tam teda išli, bolo tam veľa ľudí ako vždy a hlavne veľa predajcov, ktorý sa za každú cenu snažili niečo predať.

image2 (58)Našli sa tam pravdaže aj takí, ktorí sa snažili predávať veci, ktoré doma nepotrebovali alebo na niektorých veciach bolo úplne vidieť, že to so starožitnosťou nemá nič spoločné. Ale boli tam aj poctivci. Ja som tam vždy chodila hlavne kvôli tým platniam. Keď som tam bola naposledy, kúpila som si tam platňu Pink Floyd a nebola dokonca ani z Ruska 😀 Bola práva. Ale ceny sú tam skutočne vysoké, takže to nie je nič lacné. Moja mamina má veľmi rada vintage veci, takže vždy dúfa, že sa tam niečo nájde, ale popravde si tam tuším ešte ani raz nič nekúpila.

image3 (51)Nájdete tam naozaj skoro všetko. Od starých foťákov, starých súčiastok do počítačov až po úplne nové počítačové hry 😀 Ale niektoré veci sú tam naozaj pekné, takže ak zvažujete tam ísť pozrieť, určite choďte aspoň pozrieť, nič za to nedáte. Veď nemusíte si nič kúpiť viete. 🙂 A myslím, že takéto burzy bývajú aj na Devíne a určite aj po iných častiach Slovenska a taktiež Česka.  Veľmi ma tam taktiež zaujal starý glóbus, ale iba na fotku. Načo by som ja použila glóbus? Jedine na ozdobu do izby.

image4 (42)Veľmi sa mi tam páčili foťáky a práve v jednom stánku alebo ako to nazvať ich tam mali veľaaa! Pravdaže som si to musela odfotiť. No pozrite na tú krásu. 🙂 Museli byť ale naozaj drahé.

image5 (30)A ako na každej burze sa predávali aj šperky. Kto vie, že či naozaj boli starožitné alebo iba nejaké lacné napodobeniny, ale to sa asi nikto nedozvie, kým ich nedonesie nejakému znalcovi. Takže šperky by som si tam vôbec nekupovala. 🙂 Bolo tam aj veľa obrazov a jednoducho hocijakých blbostičiek. 🙂

image6 (15)Tak toto bude na dnes všetko. Nabudúce vám možno spravím článok o pár veciach, ktoré som za tento mesiac vyskúšala. Dúfam, že sa vám tento článok páčil, ak áno určite nezabudnite okomentovať a taktiež napíšte do komentu, že či ste boli na takejto burze a ak áno, určite napíšte že čo ste si tam kúpili. 🙂 Som už zvedaváá. Prajem vám krásny zvyšok večera.

Vaša Nika. <3 🙂

 

You may also like

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

code