Have I a hole in my ear?

image1 (66)Ahojtee! Rozhodla som sa napísať článok o mojej diere v uchu. Pre niekoho to bude možno nechutné, ale predsa len, nenosím tu dieru holú, vždy v nej mám nejaký pekný plug. 🙂 V tomto článku vám teda opíšem ten proces a ukážem vám mojich krásavcov. 

Dieru v uchu som nechcela vždy. Vlastne to začalo vtedy, keď som to uvidela u jednej mojej kamarátky a veľmi sa mi to páčilo, ale mamina mi to nechcela dovoliť, tak sme sa dohodli, a o rok na to som išla k jednému dievčaťu, ktoré má salón a robí takéto veci. 🙂 Pravdaže by som si to nedokázala rozšíriť sama doma, ako podaktorí, ale taktiež keď si to robíte doma sa vám tam môže dostať infekcia alebo si to môžete natrhnúť, čiže ak niečo takéto zvažujete, radšej choďte k človeku, ktorý má salón a vie ako na to. 🙂

Nastal teda deň, keď som si išla dať spraviť túto dieru a ak neviete ako sa to robí, tak nie, nevyrežú vám tam tú dieru 😀 Pomocou slimáčika vám pomaly rozširujú pôvodnú dierku na náušnicu. Áno, bolí to a nie, neumŕtvia vám to 😀 K tomu dievčaťu som išla s kamarátkou, pretože som dosť veľký stresant a bojím sa bolesti, takže som potrebovala nejakú oporu. Sadla som si na to kreslo a čakala. Na začiatok som si vybrala 6mm slimáčika, pretože som to nechcela natiahnuť hneď naraz. Našťastie na toho slimáčika dala aj vazelínu, čo vlastne pomohlo tomu, aby sa mi to ucho nenatrhlo a aby to išlo ľahšie. 🙂 Celý ten proces trval asi 10 sekúnd. Prišlo mi to, ako keby mi to išlo odtrhnúť ucho, potom som ho mala dosť napuchnuté, červené a cítila som ako som v ňom mala tlaky. Bolelo to, ale bola som šťastná. A asi o 3 mesiace som išla na konečnú veľkosť a to 1cm. 🙂 To už bolo tiež v poriadku. A týmito krásavcami mi to to dievča rozťahovalo.

image5 (31)Každý ma iné ucho. Ja mám tú výhodu, že mne sa ľahko naťahuje a to znamená, že kebyže si doňho chcem dať o 2mm väčšiu veľkosť, vôbec to necítim. 🙂 Niektorí to ale cítia. Čiže to ide o ucho aj. Pravdaže ak si to aj chcete urobiť sami doma, nezabudnite všetko poriadne vydezinfikovať a slimáčika namazať niečím, čo vám uľahčí to rozťahovanie. Pretože ak by sa vám to ucho natrhlo, bolo by to dosť blbé a dosť by vás to bolelo. Ale neodporúčam to robiť doma. 🙂 Z celého toho som bola úplnéé nadšená! Pravdaže ani mamine a ani frajerovi sa to nepáčilo, ale hlavne, že sa to páčilo mne, že áno.

image9 (1)Teraz vám poviem nejaké dôležité rady ohľadom starostlivosti o tú dierku. 🙂 Je veľmi dôležité, aby ste si to čistili antibakteriálnym mydlom, ja odporúčam detol, ale bez vône a tých vecí, proste iba čisto klasický detol, ktorý nájdete v lekárni. Ja viem, že keď to tam máte čerstvé, ešte nezahojené to bolí, ale musíte to zvládnuť, ale nevyberajte si toho slimáčika. Iba to jemne okolo neho umyte. Taktiež je dôležité, aby ste sním trochu hýbali, napríklad hore a dole, alebo ho otáčali v tom uchu, aby vám k tomu neprirástla koža. To nie je strašenie, ale pomôže to a po dvoch týždňoch vás to už nebude bolieť a budete si ho môcť vybrať a poriadne tú dierku vyčistiť.  🙂 Nezabudnite ale, že nesmiete nechať tú dierku bez slimáčika prázdnu, hlavne nie na začiatku, pretože sa veľmi rýchlo zmenšuje a na začiatku by vás to mohlo bolieť. Takže vážne iba vyčistite rýchlo a dajte späť. Potom, aj keď to už máte zahojené, je dôležité si to pravidelne čistiť, pretože to môže zapáchať a to nie je moc príjemné. 🙂 Starajte sa o vašu dierku dobre a nezabúdajte, že sa rýchlo zmenšuje.

image3 (52)Keď vás už prestane baviť slimáčik a budete mať tú dierku zahojenú, môžete ho vymeniť za takéto plugy. Okraje sú ale trochu väčšie ako v strede, ale to je preto, aby vám nevypadol z ucha. Takže ak vám tam nepôjde dať, niečím ho natrite a šupnite do ucha. 🙂 A to isté platí aj v tom prípade, ak by vám nešiel vybrať von. Ja už mám tú dieru v uchu skoro 2 roky, takže ja som už na to zvyknutá. Ak zvažujete kúpu plugov, odporúčam vám hlavne prírodné, čiže drevo, kosť alebo kameň. Ak sa vám sa  stane, že sa vám dierka zapáli, vyčistite ju, a natrite framikoínom, to je taká hojivá masť , a vtedy si do ucha nedávajte drevo, dajte si tam kameň, alebo umelinu.

image4 (43)Ja mám tých plugov už docela veľa. 🙂 Mám pár plugov od frajera aj od mamini. Je to dobrý darček. 😀 Mám aj plugy, ktoré majú v strede dieru, mám aj celé a mám aj na šróbovanie. Ale to je úplne jedno, ide o to, čo je najlepšie pre vás a čo sa vám páči. Pre mňa je najlepšie kupovanie plugov buď u toho dievčaťa alebo z jednej anglickej stránky, tam ich majú naozaj krásne a dôjdu vám rýchlo.  TU kliknite a ste na ich stránke. 🙂 Ja osobne som mala na začiatku docela úzkosť z toho, že mám dieru v uchu, ale časom to prešlo. Čím viac som sa na ňu pozerala, tým rýchlejšie som si na to zvykla. Mne osobne sa napríklad nepáčia tie úplné extrémy. Mne stačí tento môj maličký centimeter. A myslite na to, že čím väčšia diera, tým ťažšie sa vám to bude zrastať späť. Vlastne sa vám to nikdy už nezrastie úplne. Takže si to dajte do ucha iba vtedy, keď s tým budete úplne zmierený. 🙂

Dúfam, že som vám sem napísala všetko potrebné a dôležité. Ak máte akékoľvek otázky, píšte mi ich do komentu dole a ja vám veľmi rada na ne odpoviem. Tak dúfam, že sa vám tento článok páčil a zaujal vás. A ak tiež máte dieru v uchu napíšte do komentu ako veľkú, som zvedavá koľko ľudí tu je s deravým uchom/ušami  😀  Prajem vám krásny zvyšok večera. 🙂 Vaša Nika. <3

P.S. Snažila som sa vám nejako odfotiť moje ucho, ale ten foťák je naozaj veľmi ťažký 😀

image1 (65)

image8 (3)

image7 (9)

 

 

 

You may also like

2 komentáre

  1. Jeej,úžasný článok ! Opäť som sa dozvedela niečo nové ☺. V uchu to vyzerá úplne ako náušnička 😺. Ja osobne by som sa neodvážila si to dať, asi preto,že by som to po čase možno ľutovala,ale máš môj obdiv 😊👌.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

code