London

image2 (51)Ahooojte! Pokračujem v mojej päťke miest, ktoré sa mi najviac páčili a ktoré som mohla navštíviť. 🙂 Bol už Paríž, Španielsko a Praha, a teraz nasleduje Londýn.

V Londýne som bola 2 krát. Jeden krát na výmennom pobyte zo školy a druhý krát s maminou. Keď som bola zo školy, nebolo to také, pretože sme si nemohli obzrieť to, čo sme chceli. Viete, nebola tam tá voľnosť, ktorú som mala s maminou. Nevravím, že to zo školy nebola dobrá skúsenosť, pretože bola a to už hlavne z toho dôvodu, že som komunikovala iba s mojou anglickou rodinou. Ja som s tým problém nikdy nemala, pretože mne angličtina vždy išla, takže to bolo super. Druhý krát som ale už išla s maminou do Londýna, kde sme toho mohli viacej pochodiť a preskúmať. Fotky nie sú nič moc, pretože vtedy som ešte moc nemala cit pre fotenie 😀 A ospravedlňujem sa, ale bola som tam pred 3 rokmi, takže si nepamätám všetky názvy miest kde sme boli a detaily.

Bývali sme vlastne asi 15 minút od Oxford street, čo je myslím docela dobrá poloha. S maminou sme boli na autobuse, ktorý sa volal Hop on – hop off a ako som už pri článku o Paríži písala, je to autobus, ktorý stojí pri každej pamiatke a môžete hocikedy vystúpiť a ísť si to tam obzrieť. 🙂 Takže je to myslím o dosť lepšie ako ísť metrom pod zemou. Ale aj tak sme ním chodili. Prvé dni sme sa tam iba tak rozhliadali a keďže je Londýn typický tým, že tam veľa prší, ani my sme sa dažďu nevyhli. 😀 A preto sme veľa času trávili v kaviarni alebo sme sa bránili dažďu dáždnikom, ktorý nám skoro odfúklo.

image2 (50)Každý asi poznáte tie pamiatky ako Big ben, Tower bridge, London eye alebo Buckingham palace a práve tieto pamiatky sme si pravdaže všetky prešli. Boli sme dokonca aj v národnej galérií, kde som si obzerala nádherné diela svetových, ale už väčšiny mŕtvych umelcov. Je zvláštne, že väčšina tých umelcov bola slávna až po ich smrti. Medzi každodennú rutinu patrila návšteva kaviarne Starbucks, pretože tam majú najlepšie chai tea latte. Je to vlastne čaj s mliekom, ale je to proste dokonalé. Asi mi to neuveríte, ale práve keď sme stáli na jendom námestí, prešla okolo nás v aute so sprievodom kráľovná!! Naozaj, aj mamina ju videla a všetci ostatní ľudia. 😀 NO NIE JE TO SUPER?!!

image1 (56)Tým, že sme bývali blízko Hyde parku, chodili sme sa tam často prechádzať, aj keď to počasie nám vôbec nevychádzalo. Bola tam zima a daždivo, pravdaže na pár výnimiek. Ale okrem Hyde parku sme navštívili aj St. James´s park, kde sú tie veveričky, ktoré sa vás vôbec neboja a chodia k vám ako keby ste boli ich dlhoročný kamaráti. 😀 Ten park sa mi veľmi páčil, pretože tam boli naozaj nádherné zákutia s krásnymi kvetmi. Bolo to tam jednoducho majestátne. 🙂 Až na ten peľ, z ktorého moja mamina dostala takú alergiu, že jej napuchli oči. 😀

image3 (43)Ak chcete ísť do Londýna, určite nezabudnite navštiviť Camden Town. Je to časť Londýna, kde je všetko také Hippies a Free spirit a podobne. 🙂 Nájdete tam naozaj všetky typy ľudí od dretatých až po modro-vlasé babky. Je to tam naozaj veľmi uvoľnené a príjemné. Neviem vám to ani opísať, aké to tam bolo super, ale myslím, že táto fotka budov vám to naznačí. Na tejto fotke sú iba tri budovy, ale takto vyzerá celá ulica, ktorá je naozaj dlhá. A každá budova je originálna.

image5 (25)A samozrejme ako správny turista som si s maminou vystála dlhú radu na lístky na London eye, aby sme si užili ten výhľad na Londýn. 🙂 Veľmi rada by som vám sem opísala každý detail, ktorý si pamätám, ale bolo by to naozaj veľmi dlhé. O jedle vám toho asi moc nenapíšem, pretože sme sa tam moc výnimočne nestravovali. Boli sme v jednej čínskej reštike a jednoducho jedlo bolo fajn. 🙂 A výhľad z London eye bol naozaj krásny. Celá ta jazda, kým sa koleso celé otočilo trvala tuším 30 minút. Takže to bolo dosť, ale ubehlo to naozaj veľmi rýchlo. 🙂 A pravdaže sme boli nakupovať na Oxford street, neboli to žiadne veľké nákupy, ale prvý krát som navštívila Primark a pochopila, že tam naozaj nájdem všetko. 😀

image3 (44)Tak týmto už budem končiť článok o Londýne. Dúfam, že sa vám článok páčil a určite mi nezabudnite do komentárov dole napísať, že či ste tam boli tiež a čo sa vám na Londýne najviac páčilo. 🙂 Budem moc rada za každý jeden komentár od vás. <3 Posledné mesto bude Hong Kong. 🙂 Prajem vám krásny zvyšok večera.

image1 (57)

image6 (10)

image7 (6)

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

code