Fall random post

image5Ahojtee! Dnešný článok bude opäť random post, pretože mám pár vecí, ktoré by som vám chcela povedať. 🙂 Na snape alebo na instagrame ste si všimli, že som bola nešťastná, pretože mi nešli pridávať fotky do článkov, takže som tento týždeň ešte nič nepridala. Je dosť pravdepodobné, že si budem musieť ísť rozšíriť balíček na webhostingu. Mala som z toho dosť nervy, ale som rada, že mi aspoň tento ide zatiaľ písať.

V prvom rade by som vám chcela vysvetliť, že prečo už väčšinou nepridávam články v pondelok, ale prekladám ich buď na utorok alebo je iba raz za týždeň. Je to kvôli škole hlavne, pretože mám veľmi veľa učenia a našich učiteľov asi baví nám stále dávať písomky. Takže tak nejako som nikdy nestihla napísať článok. Čo ma veľmi mrzí, ale dúfam, že to nejako napravím a ak by nebol v pondelky tak nech je aspoň v utorky a štvrtky. Dúfam, že to chápete a nestratili ste kvôli tomu záujem čítať moje články. Samu ma to totiž veľmi štve, že to už väčšinou nestíham na pondelok. Takže ešte raz sa vám za to ospravedlňujem, budem sa snažiť to stíhať, nech sú dva krát za týždeň ako vždy. Neviem, že či tiež máte toho učenia toľko ako ja, ale mňa to teda už nebaví a to je iba začiatok roka. 😀 No musím to nejako vydržať. Škola ma inak baví, len tie písomky a ranné vstávanie ma zabíjajú. Vždy prichádzam po škole úplne unavená, nie som dúfam jediná, či? 🙂

A teraz pár vecí, ktoré by som vám chcela ukázať a povedať. 🙂 Vždy som túžila po nejakom tom odšťavovači alebo nejakom stroji, ktorý mi rozmixuje ovocie. A konečnééé!! Síce nie je môj, je mojej babky, ale aj tak je to super. S Adamkom si skúsime urobiť ľadovú triešť, tak dúfam, že to nepokazíme. Mamina na tom cez víkend skúšala robiť ovocné smoothie. Nebolo to zase tak dobré, ale asi preto, že tam mamina dala aj med, ale zároveň aj sladké jablká. Keby že to je kyselšie, bolo by to lepšie a viac by mi to chutilo. Ale aj tak to nebolo zlé. 🙂

Processed with VSCO with hb1 presetCez víkend som si opäť urobila nejaké nové fotky so statívom, mojím verným pomocníkom pri fotení samej seba. 😀 Bola to sranda ako vždy. A vďaka tomuto som aj bola fotiť jednu moju spolužiačku a už mám aj naplánované ďalšie. 🙂 Bolo to super, určite o tom bude článok, len najprv musím tie fotky upraviť, čo mi zaberie trochu času. Ale keďže ma fotenie baví, tak aj úprava fotiek je super.

V nedeľu mala moja mamina tvorivú náladu, ktorú má ale asi vždy a vytvorila takéto krásne obrazy, ktoré sme si doma zavesili na stenu. Je to na obyčajnom dreve zo záhrady. Nič špeciálne, ale zato krásne a jednoduché. 🙂 Je šikovná jednoducho.  No uznajte sami.

Processed with VSCO with hb1 presetKeďže  mala moja láska Adamko v pondelok narodeniny, okrem darčekov som mu aj v nedeľu večer piekla tortu. Bola to teda čokoládová torta, ktorá mu neskutočne chutila. Tak som si povedala, že nech má tie 20. narodky nejako zaujímavejšie. 🙂 Celý narodeninový deň sa mu veľmi páčil, tak som bola spokojná aj ja. Torta sa veľmi rýchlo zjedla, čo bolo naozaj super! Každý pekár alebo teda aspoň snažiaci sa človek sa poteší, keď niekomu jeho výtvor chutí. Dávam vám sem aj recept! 🙂


Potrebujete:

  1. 300 g masla
  2. 8 Pl kakaového prášku
  3. 350 g cukru
  4. 150 g polohrubej múky
  5. 1 pl sódy bikarbony
  6. štipka soli
  7. 2 vajcia
  8. 150 ml kyslej smotany
  9. 60 ml mlieka
  10. 200 g práškového cukru

Postup:  200 g masla 4 lyžice kakaa rozvaríme v 200 ml vody a necháme vychladnúť. Predhrejte rúru na 200 °C. Teplovzdušnú na 180 °C. Zmiešajte cukor múku a sódu bikarbonu, štipku soli vo veľkej mise.Vajcia s kyslou smotanou premiešame s kakaovou hmotou a primiešame múčnu zmes.
Formu na tortu si vymastíme a vysypeme múkou. Potom nelejeme cesto a pečieme 30 minút. Medzitým uvaríme zvyšné maslo s kakaom v mlieku s práškovým cukrom za stáleho miešania.
Upečený koláč necháme trochu vychladnúť a poprepichujeme vidličkou. Zalejeme zvyšnou kakaovou polevou.


Processed with VSCO with hb1 presetTak dnes to bolo také kratšie, ale nabudúce už vám skúsim dať ten článok o tom fotení. 🙂 Ak sa vám článok páčil, nezabudnite okomentovať a taktiež mi napíšte či máte tiež tak veľa učenia ako ja. 🙂 A nezabudnite vyskúšať upiecť túto dokonalú tortu!!! 🙂 Ak ju urobíte nezabudnite ju odfotiť a označiť ma na nej alebo použite hashtag „eatfreshwithnika“. Ak ma nemáte na instagrame som tam ako @fresh__lifestyle . 🙂 Prajem vám krásny zvyšok večera, Vaša Nika.

image4Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

code