Meatballs with buttered potatoes

Processed with VSCO with hb1 presetAhojtee! Mamina dnes na obed varila tieto domáce fašírky so zemiakmi a prišlo mi, že je to super recept, ktorý by vás mohol zaujímať. 🙂 Je to chutné a celkom aj zdravé, takže nič, čo by ste si nemohli dať.

Fašírky sa nevysmážali ani nič podobne. Mamina ich robila v trúbe na pár kvapkách oleja. 🙂 Zemiaky sú klasicky varené a po uvarení na ne pridala maslo.


Budete potrebovať:

  1. mleté mäso
  2. zemiaky
  3. jeden starší rohlík alebo krajec chleba
  4. vajíčko
  5. soľ, korenie a cesnak na ochutenie
  6. strúhanka na obalenie

Postup: Natrhaný rožok namočíme vo vode a vytlačíme vodu. V miske zmiešame namočený rožok, mleté mäso, vajíčko, soľ, korenie a cesnak. Rukou vytvarujeme placky, hrubé cca 1,5 cm. Obalíme v strúhanke a ukladáme na plech, na ktorom je papier na pečenie, veľmi jemno pokvapkaný  olejom, a dáme do trúby piecť na 180 stupňov, asi na pol hodinu. Fašírky môžeme vylepšiť pridaním strúhaného syra do základu. Počas pečenia fašírky môžeme otočiť, aby boli z oboch strán dobre spravené a chrumkavé. 🙂 Potom si už iba ošúpeme zemiaky, nakrájame na malé kocky a dáme variť. Keď sú zemiaky už hotové, pridáme na ne maslo, ale aj nemusíme.

Processed with VSCO with hb1 preset


Tak dúfam, že sa vám recept páčil a vyskúšate ho. 🙂 Ak áno a svoje jedlo odfotíte, nezabudnite ma na ňom označiť buď „daywithnika“ alebo použite hashtag „eatfreshwithnika“ . 🙂 Prajem vám krásny zvyšok večera. Vaša Nika.

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

code